Canaan_Dog_de

Måste en kennel vara registrerad och följa regler?

Som ägare av en kennel är det mycket viktigt att ta hand om sina hundar på ett föredömligt sätt. Här handlar det egentligen inte bara om ett föredömligt sätt, utan det ska absolut inte finnas några som helst möjligheter att som utomstående, besökare eller köpare av en hund att kunna klaga på någonting gällande hur hundarna behandlas på en kennel. Av den anledningen som finns det massor av regler för hur det ska gå till att driva en kennel. Vad du som ägare får göra, vad du inte får göra samt vad du måste göra. Inom detta område är det inte bara regler utan här handlar det om fastställda lagar gällande hur djur måste behandlas vid uppfödning, skötsel och liv tillsammans med människan i dagens moderna och medvetna samhälle.Canaan_Dog_de

Något som också är nödvändigt och egentligen helt självklart är att en kennel måste vara registrerad hos Svenska Kennelklubben. Detta är för att det ska finnas någon form av information om vilka det är som driver de olika kennlar som finns samt att ha koll på att de regler och lagar som finns verkligen efterföljs. Inom Svenska Kennelklubben finns det också ett antal regler som måste följas. Dessa är dock inte lagar men om de inte följs kan det leda till avregistrering, som då i grund och botten betyder att du inte kan driva en kennel på ett lagligt sätt.

Alla dessa lagar och regler samt registreringar och behovet av olika försäkringar, kan verka som att det skulle vara ett stort problem att driva en kennel. Varför finns det dåmänniskor som vill göra detta? Svaret på det är enkelt och grundar sig helt enkelt i att om det stora intresset och engagemanget finns, samt kärleken till hunden, så finns det inget som kan vara för jobbigt eller se omöjligt ut för den som verkligen vill.

ADD YOUR COMMENT