När det handlar om hundar finns det mycket att tala om. Detta är något av det mest älskade husdjur som människan har, varför hunden också fått epitetet “människans bästa vän”. Hur det är med det då det gäller fakta är inte så lätt att reda ut. Precis som gällande alla andra djur finns de som gillar hundar och de som absolut inte kan med dem. En sak är dock säker och det är att hunden är det vanligaste husdjuret i hela världen och därför finns det regler kring hur man ska hantera sina husdjur, för at de ska må bra.download (2)

Nu är det långt ifrån så i alla delar av världen där hundar ibland far mycket illa. Här springer de ibland ensamma och utan någon som tar hand om dem på stadens gator. Så får det dock inte vara i Sverige där det finns mycket klara och relativt stränga regler för hur hundar och djur i allmänhet ska tas om hand. I Sverige används hundar inom vissa yrken samt även som sällskapsdjur och här ska du få läsa om precis det och hur det går till att ta hand om sin hund på bästa sätt.

Det blir lite kennel, lite hundar i yrkeslivet och massor av generell information som du får när du läser all den information som finns här. Förhoppningen är att du ska få en trevlig och lättsam läsning på denna sida, och att du ska kunna ta till dig information gällande just hundar i hemmet och på arbetet.