1024px-Mad_dog

Ska du välja en liten eller stor hund?

När du ska välja en hund för första gången eller när du ska skaffa en hund efter att tidigare ha varit hundägare, finns det en fråga som du verkligen måste ställa dig. De som tidigare redan varit ägare av en hund kommer antagligen att vara medvetna om detta, men för den som ska bli det för första gången kommer det att vara mycket viktigt vid valet av hund. Det hela handlar om att välja storlek på din hund. Ska du välja en stor hund eller en liten och hur vet du verkligen vad det är som blir rätt i ditt fall?1024px-Mad_dog

Egentligen är det hela enkelt. Bor du i villa eller på landet med stora ytor både inom- och utomhus, kommer du inte att ha några problem med ditt val av en stor hund och definitivt inte vid valet av en liten hund. Här kommer du inte ens att ha något problem om du vill ha två eller flera hundar, bara tiden räcker till att ta hand om dem på ett bra sätt. Annat är det om du bor i en lägenhet mitt inne i staden. Här kommer du att få tänka på att ytan i hemmet, samt möjligheterna för din hund att vara ute blir begränsade.

För många människor som bor i städerna utan egen tomt, kommer det därför att bli bättre med valet av en liten eller i alla fall en mindre hund. Detta för att den kommer att tillbringa stora delar av sin tid inomhus. Hundar behöver naturligtvis mera än bara plats, men detta är ett mycket enkelt och viktigt första steg i hur det går till att välja en hund som passar i i den situation som råder. På så sätt blir du en vaksam och omtänksam hundägare. Ingen vill behöva ångra sig och lämna tillbaka en valp man köpt för att man i efterskott insåg att man valde fel ras.

ADD YOUR COMMENT